Regler for vaccination af konkurrenceheste.Dansk Rideforbund (DRF) har vedtaget nye vaccinationskrav, som træder i kraft 1. Januar 2013. Reglerne følger desuden de samme krav, som FEI (Det internationale rideforbund). De gælder for heste som skal starte stævner under DRF.

Efter flere års forskning i hesteinfluenza og vaccination mod hesteinfluenza har forskerne påvist at unge heste som er basisvaccineret 2 gange med 21-92 dages mellemrum kun er beskyttet ca. 8 mdr. og dermed er ubeskyttede de sidste 4 mdr. inden revaccinationen efter et år. På baggrund af denne forskning har DRF vedtaget at alle heste også skal være vaccineret en 3. gang (også kaldet booster-vacc.) tidligst 5 mdr. efter og senest 6 mdr. og 21 dage efter vaccination. nr. 2.

Undtaget for at starte basisvaccination forfra er heste der er basisvaccineret FØR 1. januar 2005, og som har fået regelret revaccination årligt.

ALLE andre konkurrenceheste skal igennem en ny basisvaccination ifølge nedenstående program:

1. basisvaccination: Når føllet er 5-6 mdr., eller ældre heste når det er tid til den næste årlige vaccination.
2. revaccination: 21-92 dage efter 1. vaccination.
3. boostervaccination: TIDLIGST 5 mdr. efter 2. Vaccination og SENEST 6 mdr. og 21 dage efter 2. vaccination.
Herefter skal der følges op med en årlig vaccination, ellers er det hele møllen forfra igen med alle 3 gange.

Vi anbefaler at du allerede nu begynder at planlægge din(e) hest(e)s vaccinationer efter de nye regler, så papirerne er opdaterede og gyldige til 1. januar 2013.